Υλικά
– 400 γρ. τυρί κρέμα
– 400γραμ. πραλίνα φουντουκιού
– 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Για το frosting
– 200γραμ. τυρί κρέμα
– 200γραμ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί με την πραλίνα και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με κακάο.
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε το αφήνουμε καμιά ώρα να κρυώσει και το αφαιρούμε από την φόρμα.
Φτιάχνουμε το frosting με το τυρί και την πραλίνα ανακατεύοντας καλά τα δυο υλικά και το απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Να έχετε όλοι μια υπέροχη μέρα!!
Η Συνταγή είναι από Αννα Πολιτη της ομάδας “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΕΛΙΩΤΗ)”.