Ροξάκια - Cook For All
Ροξάκια

Ροξάκια

Η Συνταγή είναι από Νικη Νικου – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!!!”.

Υλικά!!!
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
1 μπεικιν
1 κομμάτι μαγιά σαν καρύδι
2 1/2 κ.σ. κακάο
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι!!!
Εκτέλεση!!!
Ρίχνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα κατόπιν παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά το καρύδι την κανέλα το γαρίφαλο και το κακάο και το αφήνουμε στην άκρη.
Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο χλιαρό γάλα με τη Μάγια και το μισό αλεύρι, παίρνουμε το 1/3 από τη στιγμή που φτιάξαμε και την προσθέτουμε στο μπολ με τα καρύδια και φτιάχνουμε το σκούρο ζυμάρι για το κέντρο από τα ροξάκια κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στη ζύμη με τη Μάγια και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας. Χωρίζουμε και τις δύο ζύμες την άσπρη και την καφέ σε Τρία κομμάτια την καθεμία και φτιάχνουμε τα μπαστουνάκια με τα ροξ τα κόβουμε τα βάζουμε στο ταψί και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να φουσκώνουν και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top