Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
Υλικά
(ταψί ν32)
4 αυγά κότας (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
2 αυγά χήνας (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
3 κούπες ζάχαρη
λίγο αλάτι
3 κ.σ. κακάο
2 φακελάκια βανιλέτα
1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα
400 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
750 γρ. φαρίνα (κοσκινισμένη)
Εκτέλεση
Χτυπάμε αρχικά τ’ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα.
Εν συνεχεία χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνει σαν “αλοιφή”. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Κατόπιν αυτού προσθέτουμετο γάλα, τη βανιλέτα και σταδιακά τη φαρίνα.
Χωρίζουμε σε ίση ποσότητα το μείγμα σε 2 λεκανίτσες και στο ένα μείγμα προσθέτουμε το κακάο μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί και με κουτάλι της σούπας βάζουμε εναλλάξ το κάθε μείγμα φροντίζοντας να πηγαίνει πάντα στο κέντρο του ταψιού.
Προσοχή δεν κουνάμε το ταψί διότι θα χαλάσει το σχήμα του κέικ. Το αφήνουμε να απλωθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!!!