Το κέικ ζέβρα είναι εύκολο και γρήγορο να φτιαχτεί και είναι ιδανικό για πάρτι, γενέθλια ή απλά για να ξεχωρίσετε στο τραπέζι.
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή!🥮👌
Υλικά
(ταψί ν28)
– 6 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
– 2 κούπες ζάχαρη
– λίγο αλάτι
– 3 κ.σ. κακάο
– 1 φακελάκια βανιλέτα
– 1 κούπα φρέσκο γάλα
– 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
– 500 γρ. φαρίνα (κοσκινισμένη)
(γλασάζ σοκολάτας)
– 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
– 125 γρ. κουβερτούρα
– 1 κ.σ. νερό
– 1 κ.σ. γλυκόζη
– 1/2 κούπα γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε αρχικά τ’ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα.
Εν συνεχεία χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνει σαν “αλοιφή”. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Κατόπιν αυτού προσθέτουμε το γάλα, τη βανιλέτα και σταδιακά τη φαρίνα.
Χωρίζουμε σε ίση ποσότητα το μείγμα σε 2 λεκανίτσες και στο ένα μείγμα προσθέτουμε το κακάο μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί και με κουτάλι της σούπας βάζουμε εναλλάξ το κάθε μείγμα φροντίζοντας να πηγαίνει πάντα στο κέντρο του ταψιού.
Προσοχή δεν κουνάμε το ταψί διότι θα χαλάσει το σχήμα του κέικ. Το αφήνουμε να απλωθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλασάζ λιωνοντας τις κουβερτούρες μας σε μπαιν-μαρί. Κατόπιν αυτού προσθέτουμε το γάλα, τη γλυκόζη και το νερό ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μόλις ψηθεί το κέικ μας αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα. Τέλος, τοποθετούμε ισόπαχα το γλασάζ και μόλις σταθεροποιηθεί έτοιμο προς κατανάλωση. 😊😊😊
Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.