Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “Μαγειρικη”
Υλικά
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
1 κούπα καλαμποκελαιο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στέβια
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου. Όλα τα υλικά τά χτυπάμε στο μουλτι.
Σιρόπι..
1 κούπα νερό
30 γρμ σιρόπι αγαύης
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι τού γλυκού κακάο
Μισή σοκολάτα στέβια.
Βράζω το σιρόπι για 7′. Και μισό μανταρίνι.. μέσα..
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά τα χτυπάμε στο μουλτι.
Σιρόπι: Βράζω το σιρόπι για 7′. Και μισό μανταρίνι.. μέσα..
Ψήνουμε το σάμαλι για 30′ σέ ορθογώνια φόρμα αερόθερμο φούρνο στους 180. Χάμω αλλά και πάνω στην σκάρα.
Βγάζω και περιχύνω με το σιρόπι καυτά και τά δύο αυτή την φορά.