Η Συνταγή είναι από Αικατερίνη Παπαδοπούλου – “Μαγειρικη”
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 300 γρ. τρομπέτες κομμένες σε φέτες ή άλλα μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 250 γρ. κάστανα
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας γούστερ σος
- 5 κουταλιές της σούπας ντοματοχυμό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φύλλα φρέσκου μυρωδικού
Εκτέλεση
1. Χαράζετε τα κάστανα με το μαχαίρι σταυρωτά και τα βράζετε μέχρι ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα τους.
2. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε.
3. Ζεσταίνετε μαζί το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια 7΄-8΄. Προσθέτετε τα κάστανα και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2΄-3΄. Σβήνετε με τη γούστερ σος και ρίχνετε τον κύβο των λαχανικών, το ντοματοχυμό και αλατοπίπερο.
4. Σιγοβράζετε τη σάλτσα 15΄-20΄ μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτετε κατόπιν την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμη. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου μυρωδικού.