Baozi - Cook For All
Baozi

Baozi

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

Υλικά για 12 Baozi

Για τη ζύμη
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
270 γρ. νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξερή μαγιά (5γρ)
Για τη γέμιση
350 γρ κιμά χοιρινό η μοσχαρίσιο η ανάμικτο.
2 κ.σ. λάδι.
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας(προαιρετικά)
1 κρεμμύδι φρέσκο η ένα μέτριο ξερό.
2 μανιτάρια
1 κ.γ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ(προαιρετικά)
2 κ.γ. ή κόρν φλάουρ
1/2 κ.γ.αλατι
1/2 κ.γ.ζάχαρη
1 πρέζα λευκό πιπέρι
100 γρ. νερό.

Εκτέλεση!!!

Οδηγίες για τη ζύμη
Ανακατεύουμε την μαγιά με το χιαρό νερό και τη ζάχαρη και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί (10 λεπτά). Θα αφρίσει όπως στην φωτογραφία.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ενεργοποιημένη μαγιά και ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1-2 ώρες.
Για τη γέμιση με τον Κιμά
Ψιλοκόβουμε καλά όλα μας τα λαχανικά ,τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά με τον κιμά.
Εκτέλεση.
Κόβουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε σε κύκλους με εναν πλάστη ή πιέζοντας τα με την παλάμη μας.
Βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά γέμισης και το κλείνουμε καλά κάνοντάς το πουγκάκι ή μπαλάκι.
Μαγείρεμα
Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Ψητά στο φούρνο στους 200c
η στον ατμομάγειρα για 15 λεπτα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top