Η Συνταγή είναι από Ada Skartsila – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
εναμισυ φλυτζανι βρασμένα ρεβυθια
1/4 φλυτζανι ταχίνι
χυμό ενος λεμονιού
3/4 κουταλακι γλυκου κύμινο
1/2 φλ.λαδι οχι ολο μαζι
ένα ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια
αλάτι
πιπέρι
Λίγη πάπρικα στο σερβίρισμα
Εκτέλεση!!!
Το πρόβλημα με το χούμους για πολλούς είναι η γευση των ρεβυθιών.
Το αβοκάντο έρχεται να δώσει μια κρεμώδη υφή και περισσότερη γευση.Ολα στο πολυμιξερ λοιπόν και εχουμε ενα dip για ολους!
Χρειαζόμαστε εναμισυ φλυτζανι βρασμένα ρεβυθια, 1/4 φλυτζανι ταχίνι, χυμό ενος λεμονιού, 3/4 κουταλακι γλυκου κύμινο, 1/2 φλ.λαδι οχι ολο μαζι, ένα ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια, αλάτι , πιπέρι. Λίγη πάπρικα στο σερβίρισμα.
Προσθέτουμε λιγο παγωμένο νερό αν ειναι πολυ πηχτό το χούμους στο multi και συνεχίζουμε το χτυπημα μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή υφή!