Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
μαρέγκα
40 gr νερό
180 ζάχαρη. 1κγ υγρή βανίλια
3 ασπράδια αυγού
Κρέμα σοκολάτας
300 κ γάλακτος πλήρες
350 gr κουβερτούρα
600 gr Philadelphia
180 gr από τη γαλλική μαρέγκα
Κεράσι κομπόστα ,HAK εγώ το βρίσκω μόνο στον ΑΒ
200 gr άχνη
Παντεσπάνι
4 αυγά
65 gr αλεύρι
30 gr κακάο
140 ζάχαρη
2 κγ βανίλια
1 κγ. baking powder
30 gr ηλιέλαιο
Εκτέλεση!!!
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το κακάο το baking powder
Το προσθέτουμε στο μείγμα με ελαφριές κινήσεις και ρίχνουμε και σιγά-σιγά το ηλιέλαιο με μαριζ
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας το λεπτό ραντίζουμε με λίγο κακάο
Και απλώνουμε το μείγμα να πάει σε όλο το ταψί ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 για 12 λεπτά
Γυρνάμε το παντεσπάνι σε πετσέτα βάζουμε μία λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρόλο και το αφήνουμε να κρυώσει
Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι μόλις πάρει την πρώτη βράση ξεκινάμε να χτυπάμε τη μαρέγκα μόλις το σιρόπι κάνει χοντρές φουσκάλες , και η μαρέγκα μας αρχίζει και πήζει, το αποσύρουμε και το ρίχνουμε στην μαρέγκα που χτυπάμε.. με συνεχή ροή σαν κλωστή σιγά-σιγά .. συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει καλά η μαρέγκα να γυαλίσει.. εάν έχουμε θερμόμετρο στους 115 c είναι έτοιμη αλλιώς ακολουθούμε το κόλπο με τις φουσκάλες , μόλις γίνουν μεγάλες..
Σοκολάτα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί βάζουμε κομμάτια την κουβερτούρα την ανακατεύουμε να κρυώσει αφήνουμε και τη μαρέγκα και την κουβερτούρα να κρυώσει .
Χτυπάμε με την άχνη την κρέμα τυριού και ενσωματώνουμε τη σοκολάτα και τέλος την μαρέγκα
Ανοίγουμε το ρολό στρώνουμε τη μισή σοκολάτα μέσα επάνω την( κομπόστα ζελέ ) κάνουμε ρόλο βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω και το γαρνίρουμε όπως μας αρέσει..
Εάν θέλουμε το παντεσπάνι λευκό βάζουμε 95 gr αλεύρι μόνο..