Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά!!!
για φύλλο
3/4 του κιλού αλεύρι Φαρίνα 00
(750γρ.)
1/2ποτ.ηλιέλαιο
2 αυγά
1/2ποτ.ζάχαρη
1.1/5ποτ.γάλα
Για την γέμιση
1 κιλό αναρή ανάλατη (μυζήθρα)
2 αυγά
1 ποτ.ζάχαρη
2 κγ.μπεικν πάουντερ
1 ποτ.σιμιγδαλι
1/2φλ.καφε ανθόνερο
1 βανίλια
μαστίχα, κανέλα, μέχλεπι
1/2 ποτ.σταφιδακια
Εκτέλεση!!!
Κάνουμε την ζύμη πρώτα. (Την έκανα στο μίξερ) Βάζουμε το αλεύρι με το λάδι, μετά χτυπάμε τα αυγά με ενα πιρούνι τα βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ κι αυτά, προσθέτουμε την ζάχαρη και γάλα. Πλάθουμε την ζύμη λίγο με τα χέρια μας. Την βαζουμε σε λεκάνη και την σκεπάζουμε για μια ώρα.
Κόβουμε σε κύβους την αναρή και την βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ. Την χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.Μετα το ανθόνερο, την ζάχαρη, την βανίλια, μαστίχα, κανέλα, μέχλεπι, το σιμιγδάλι, κοσκινίζουμε το μπεικιν πάουντερ και το βάζουμε κι αυτό. Τέλος τα σταφιδάκια και ανακατεύουμε με την σπάτουλα. Σκεπάζουμε την γέμιση, να μείνει για 20 λεπτά.
Κόβουμε κομμάτια 95γρ.το καθένα. Ανοίγουμε με τον πλάστη. Βαζουμε το κάλυμμα κατσαρόλας Νο 16 ,το γυρνάμε πάνω στο φύλλο που ανοίξαμε, για να έλθει στρογγυλό.Βάζουμε γέμιση μια κσ. καλά γεμάτη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους για 45λεπτα.Δεν ανοιγουμε τον φούρνο πριν περάσουν 30 λεπτά .
Έκανα διπλή δόση.
Καλή επιτυχία!!!