Αρακάς λεμονάτος - Cook For All
Αρακάς λεμονάτος

Αρακάς λεμονάτος

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Υλικά

1 κιλό φρέσκος αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
Ενα μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
Σχεδόν ενα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα σε ροδέλες
2 πατάτες κυδωνάτες
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
αλατοπίπερο
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον αρακά τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
(Κρατάμε και μερικά φρέσκα φυλλαράκια του αρακά!!)
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε και τον αρακά να σοταριστεί ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα καρότα το αλατοπίπερο, τις πατάτες, το ζωμό, τα φυλλαράκια του αρακά (εσείς το ξέρατε ότι τα τρυφερά φύλλα του αρακά, κατάλληλα καθαρισμένα, μπαίνουν στο φαγητό ,Εξηγώ στο τέλος τον τρόπο καθαρίσματος)
Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας νεράκι τόσο όσο να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμος ρίχνετε τον άνηθο και συνεχίζετε το βράσιμο
Τέλος στύβετε ένα λεμόνι και αφήνετε να πάρει μια βράση!!
Το φαγητό πρέπει να μείνει μονο με το λαδάκι του, χωρίς υγρασία και να μελώσει!!!
Τα φρέσκα φυλλαράκια του αρακά, αν τα καθαρίσουμε απο την εσωτερική τους μεμβράνη, που μοιάζει σαν γυαλάκι, τσακίζοντας στην άκρη το φύλλο και τραβώντας τη μεμβράνη αργά και προσεκτικά, τότε μπαίνουν στο φαγητό και το κάνουν γλύκισμα!!!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top