Μελιτζάνες παρμεζάνα - μοτσαρέλα. Κλασική Ιταλική συνταγή - Cook For All
Μελιτζάνες παρμεζάνα - μοτσαρέλα

Μελιτζάνες παρμεζάνα – μοτσαρέλα. Κλασική Ιταλική συνταγή

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Υλικά

5 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
5-6 ντομάτες τριμμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ μοτσαρέλα (2 μπάλες) σε μικρά κυβάκια
100 γρ παρμεζάνα
1 κ.σ βασιλικός ψιλοκομμένος
Λίγο αλεύρι
Αλάτι-πιπέρι- ζάχαρη- ρίγανη
Ελαιόλαδο
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζω σε λωρίδες τη φλούδα από τις μελιτζάνες, τις κόβω σε φέτες χονδρές ( σχεδόν 1,5 εκατοστό) και τις βάζω σε αλατισμένο νερό.
Φτιάχνω μια σάλτσα σωτάροντας σε ελαιόλαδο κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέτω τις ντομάτες, ½ ποτηράκι κρασιού νερό, αλάτι, πιπέρι και από 1 κτγ ρίγανη και ζάχαρη. Αφήνω να βράσει και να πηχτώσει πολύ. Πρέπει να μείνει σχεδόν στεγνή.
Ξεπλένω, στίβω τις μελιτζάνες και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
Τις αλευρώνω ελαφρά και τηγανίζω σε σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, σε μάλλον δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα. Αφήνω να στραγγίζουν το λάδι τους σε χαρτί κουζίνας.
Σε ταψάκι 20Χ30 στρώνω 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Απλώνω μια στρώση με μελιτζάνες, ρίχνω επάνω τους λίγη σάλτσα, λίγο βασιλικό, λίγα καρεδάκια μοτσαρέλας και μπόλικη παρμεζάνα. Συνεχίζω με την επόμενη στρώση μελιτζάνες. Φτιάχνω 3-4 στρώσεις. Αλατίζω ελάχιστα μόνο στην προτελευταία στρώση.Καλύπτω την επιφάνεια με σάλτσα και παρμεζάνα, χωρίς μοτσαρέλλα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 30 -40 λεπτά.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top