Πορτοκαλόπιτα - Cook For All
Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Η Συνταγή είναι από Πόπη Σοροκάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κγ γεμάτα μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζαχαρη
3 κούπες νερό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση!!!

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να στεγνώνει. Μόλις έχει στεγνώσει αρκετά το κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια μεσα σε ενα μπωλ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα, τα αυγά, τη βανίλια και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να αναμιχθούν καλά. Μεσα στο μίγμα προσθέτουμε το κομματιασμένο φύλλο μας και ανακατεύουμε πολυ καλά με ένα κουτάλι μέχρι το φύλλο να βραχεί τελείως, πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ περίπου 35 εκατοστά και βάζουμε το μίγμα μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσάφι χρώμα στην επιφάνεια της.
Δοκιμάζουμε με μαχαίρι στη μέση του γλυκού να δούμε αν είναι έτοιμη.
Βγάζουμε απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
Καυτό όπως είναι το σιρόπι μας το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι! 🌺

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top