Ρωξάκια νηστισιμα με καρύδι και πορτοκάλι - Cook For All
Ρωξάκια νηστισιμα με καρύδι και πορτοκάλι

Ρωξάκια νηστισιμα με καρύδι και πορτοκάλι

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Υλικά

100 ml χλιαρό νερό
100 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml καλαμποκέλαιο
7 γρ μαγιά
1κ.σ ζάχαρη
1κ.σ κανέλα σκονη
400 -450 γρ φαρίνα κόκκινη
3.κ σ κακάο
6.κ.σ καρύδι τριμμένο
Σιρόπι
2.5 ποτ ζάχαρη
3 ποτήρι νερό
1 κ σ μέλι
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά να διαλυθεί προσθέτω το λάδι τον χυμό την κανέλα και την φαρίνα ζυμώνοντας. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά την χωρίζω σε τρία ίσα μέρη. Παίρνω το ένα μέρος προσθέτω το κακάο και το καρύδι και ζυμώνω να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Το χωρίζω σε 2 μέρη.
Παίρνω το ένα μέρος από την λευκή ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω μακρόστενη φτιάχνω ένα ρόλο από το σοκολατένιο μείγμα το βάζω πάνω στο άσπρο και το κάνω ρολό. Έτσι κάνω και με την υπόλοιπη ζύμη.
Μετά κόβω σε ροδέλες και βάζω σε λαδόκολλα. Ψήνω στους 170 στον αέρα 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Σιρόπι βράζω όλα τα υλικά εκτός το μέλι 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζω από την φωτιά ριχνω το μέλι ανακατέυω καλά.Τα βάζω μια στρώση σε ένα ταψάκι ρίχνω το σιρόπι και τα αφήνω να τραβήξουν . Κρύα ρωξακια καυτό σιρόπι.
Η δόση είναι για τριάντα ρωξακια!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top