Η Συνταγή είναι από Νεφελη Γαλ – “Μαγειρικη και Ζαχαροπλαστικη”.
Υλικά
1 συσκευασία μπισκότα γεμιστά
1 συσκευασία μπισκότα με Γέμιση Σοκολάτα
300 γρ. Γάλα Κρύο
300 γρ. Κρέμα Γάλακτος
4 Κ. σούπας Ζάχαρη
2 πρέζες Αλάτι
1 κουτ. γλυκού Βανίλια υγρή
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μισά γεμιστά και τα μισά μπίσκότα με γέμιση σοκολάτα. Τα αλέθουμε σε σκόνη. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια. Συνεχίζουμε να αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί για 2′ λεπτά ακόμα.
Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες για να γίνει το παγωτό.
Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα σε μικρά κομμάτια ή μικρές μπουκίτσες.
Αν δεν εχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2′ να αρχίσει να σφίγγει.
Τοτε το παίρνουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.
Ξαναπαγώνουμε για 30′ και το ξαναχτυπάμε.
Οταν το παγωτό εχει αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα.
Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Σερβίρουμε με σπασμένα κομματάκια μπισκότου.