Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου, Ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Χωρίς αλευρι!!!!
Χωρίς γλουτένη!!!!
Υλικά!!!
1 κιλό αμύγδαλα αλεσμένα
400 γρ ζάχαρη άχνη
150 γρ ανθονερο
200 γρ ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα
Γαρύφαλλα
Εκτέλεση!!!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε σε δόσεις το ανθονερο.
Βρέχουμε τα χέρια με ανθονερο και πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα αχλαδιού. Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ ζάχαρη άχνη και βάζουμε ένα ένα τα αμυγδαλωτά. Καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο στο καθένα.
Εγώ τα αμύγδαλα τα άλεσα στο μουλτι με την φλούδα. Αν θέλετε απρισμενα τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρουν μια βράσει και τα ξεφλουδιζετε αφού κρυώσουν λίγο.