Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, Ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.
Υλικά!!!
3 κιλά σύκα
1 κιλό ζάχαρη
2 λεμόνια κομμένα σε ψιλές φέτες
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση!!!
Μαζεύουμε σύκα γερά και ώριμα (προσέχουμε να μην είναι χαλασμένα).
Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα λεμόνια και τη ζάχαρη, τα αφήνουμε λίγες ώρες και μετά αρχίζουμε το βράσιμο. Όπως όλα τα γλυκά και τις μαρμελάδες, τα προσέχουμε συνέχεια και ανακατεύουμε ελαφρά να μην διαλυθούν.
Μόλις αρχίσει να δένει το σιρόπι μπορούμε να σταματήσουμε, να ξεκουραστεί το ρετσέλι και να το τελειώσουμε την άλλη μέρα δένοντάς το κανονικά.
Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, και μπορούμε να τα φυλάξουμε για όλον το χειμώνα.