Υλικά
2 ΤΕΜ μελιτζάνα
3 κολοκύθια
1 μεγάλη .πατάτα
3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκορδο
1 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 ΚΣ πελτε
2 κ γ ζάχαρη
Λίγο λάδι
Αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό αρκετό ψιλοκομμένο δυόσμο
300 gr κριθαράκι χοντρό
Κι αν θέλουμε ένα κύβο οτιδήποτε θέλουμε
Εκτέλεση
1 σε ταψί να μην είναι στριμωγμένα τα λαχανικά σε κόβουμε χοντρούς κύβους τα λαχανικά εκτός το σκόρδο το κρεμμύδι .. ραντίζουμε με λίγο λάδι μισό ποτηράκι νερό αλάτι πιπέρι λίγη ζαχαρίτσα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να μαραθούν τα λαχανικά για 25 λεπτά
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε κρεμμύδι σκόρδο
Εάν βάλουμε κύβο ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη η ζάχαρη είναι κατά βούληση .
μπορούμε να μη βάλουμε μπορούμε να βάλουμε παραπάνω αν η ντομάτα έχει πολύ οξύτητα
Αφού τσιγαριστεί το κρεμμύδι και το σκορδάκι γλυκάνουν
Ρίχνουμε τις ντομάτες και ένα ποτήρι νερό να πάρουν μία καλή βράση..
Ανοίγουμε το φούρνο και αφού έχουν τα λαχανικά μαραθεί δεν ανακατεύουμε ποτέ με κουτάλες ..έχουμε μία σπάτουλα και τα ανακατεύουμε γυρίζοντας τα ελαφρά από κάτω προς τα επάνω να μην λιώσουν
Βάζουμε με κουτάλι από πάνω τη σάλτσα ανακατεύουμε πάλι ελαφρά ψήνουμε στους 170 -15 λεπτά .. βράζουμε ελαφρά δύο κούπες κριθαράκι οχι πολύ και ρίχνουμε με κουταλι πάνω από τα λαχανικά και λίγο νερό από το κριθαράκι θα προσπαθήσουμε να γίνουν al dente. Ψήνουμε λίγο ακόμη να μελώσουν και έχουμε το πιο υπέροχο φαγητό..
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.