Υλικά!!!
4 μπουτάκια κοτόπουλου (μπούτια και μπούτια)
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προσαρμόστε στη γεύση για πικάντικο)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Σπρέι μαγειρικής ή ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προσαρμόστε στη γεύση για πικάντικο)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Σπρέι μαγειρικής ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση!!!
Μαρινάρετε το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το βουτυρόγαλα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου στο μείγμα με το βουτυρόγαλα, φροντίζοντας να έχουν επικαλυφθεί πλήρως.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.
Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την τριμμένη φρυγανιά.
Αφαιρέστε κάθε μπούτι κοτόπουλου από το μείγμα βουτυρόγαλου, αφήνοντας να στάξει τυχόν περίσσεια.
Τυλίξτε κάθε μπούτι κοτόπουλου στο μείγμα αλευριού και τριμμένης φρυγανιάς, πιέζοντας την επικάλυψη πάνω στο κοτόπουλο για να κολλήσει. Τοποθετήστε το επικαλυμμένο κοτόπουλο σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί.
Ψήστε το κοτόπουλο: Ψεκάστε ελαφρά ή αλείψτε τα μπούτια του κοτόπουλου με μαγειρικό σπρέι ή ελαιόλαδο. Αυτό θα τα βοηθήσει να γίνουν τραγανά στο φούρνο.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 45-55 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να ροδίσει η επικάλυψη και να γίνει τραγανή. Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 165°F (74°C).
Σερβίρετε: Μόλις γίνει το κοτόπουλο, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου στο μείγμα με το βουτυρόγαλα, φροντίζοντας να έχουν επικαλυφθεί πλήρως.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.
Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την τριμμένη φρυγανιά.
Αφαιρέστε κάθε μπούτι κοτόπουλου από το μείγμα βουτυρόγαλου, αφήνοντας να στάξει τυχόν περίσσεια.
Τυλίξτε κάθε μπούτι κοτόπουλου στο μείγμα αλευριού και τριμμένης φρυγανιάς, πιέζοντας την επικάλυψη πάνω στο κοτόπουλο για να κολλήσει. Τοποθετήστε το επικαλυμμένο κοτόπουλο σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί.
Ψήστε το κοτόπουλο: Ψεκάστε ελαφρά ή αλείψτε τα μπούτια του κοτόπουλου με μαγειρικό σπρέι ή ελαιόλαδο. Αυτό θα τα βοηθήσει να γίνουν τραγανά στο φούρνο.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 45-55 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να ροδίσει η επικάλυψη και να γίνει τραγανή. Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 165°F (74°C).
Σερβίρετε: Μόλις γίνει το κοτόπουλο, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.