Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
2 αυγά
3 μπανάνες ώριμες
1 φλ γάλα
2 φλ αλέυρι φαρίνα
1κ.γ κανέλα
3/4 φλ άχνη
ζάχαρη
3/4 φλ ελαιόλαδο
1 φακελάκι τρούφα
1 φλ καρύδια χοντροαλεσμένα
Για το γλασο
1 κουβερτούρα 200 γρ
100 γρ εβαπορέ αδιάλυτο
1κ.γ βούτυρο
Όλα μαζί σε μπεν μαρι να λιώσουν.
Εκτέλεση!!!
Βάζω τις μπανάνες στο μπολ και τις πολτοποιώ με το πιρούνι προσθέτω τα αυγά με την άχνη και τα χτυπάω να αφρατεψουν προσθέτω την κανέλα το λάδι και μετά εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω την τρούφα και τα καρύδια. Βάζω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνω στους 170 βαθμούς 50 -55 λεπτά περίπου. Αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το γλασο!!!!