Υλικά
– 3 κιλά ώριμες φράουλες
– 2 1/2 κιλά ζάχαρη (ίσως χρειαστεί λίγη επιπλέον ποσότητα)
– 2 φακελάκια βανιλέτα
– χυμό από 3 σαγκουίνια
– 2 1/2 κιλά ζάχαρη (ίσως χρειαστεί λίγη επιπλέον ποσότητα)
– 2 φακελάκια βανιλέτα
– χυμό από 3 σαγκουίνια
Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες. Αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και τις αφήνουμε για λίγη ώρα να “μείνουν”. Τότε βάζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση και αφαιρούμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να “δέσει” καλά η μαρμελάδα μας (πρέπει να “πέφτει” σε παχύρρευστη μάζα από την κουτάλα). Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανιλέτα και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Βάζουμε τη μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βαζάκια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!! ❤ ❤️ ❤️
Βάζουμε τη μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βαζάκια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!! ❤ ❤️ ❤️
Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.