Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy της ομάδας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Υλικά
– 320 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ)
– 150γρ. νερό 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
– 20γρ ζάχαρη 11γρ. αλάτι 30γρ καλαμποκέλαιο
– 150γρ. νερό 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
– 20γρ ζάχαρη 11γρ. αλάτι 30γρ καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη το νερό (χλιαρό) την μαγιά ανακατεύουμε μετά ρίχνουμε απαλά το αλεύρι πάνω από το νερό με την μαγιά και περιμένουμε να βγουν οι πρώτες φουσκάλες. Μόλις βγουν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 5′ στο μίξερ με τον γάντζο η 7′ με το χέρι.
Αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας. Μετά ζυμώνουμε και του δίνουμε σχήμα. Τα βουτάμε σέ νερό πού εκεί έχουμε διαλύσει 1 κ. σ. ζάχαρη και μετά τα περνάμε από σουσάμι.
Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώνουν ξανά. Τα ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30’περιπου.
Αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας. Μετά ζυμώνουμε και του δίνουμε σχήμα. Τα βουτάμε σέ νερό πού εκεί έχουμε διαλύσει 1 κ. σ. ζάχαρη και μετά τα περνάμε από σουσάμι.
Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώνουν ξανά. Τα ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30’περιπου.