Υλικά
– 800 γρ. λάδι
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
– 2 κουταλάκια μπέικιν
– 2 κουταλάκια σόδα
– 1 κρασοπότηρο κονιάκ
– 2 κουταλάκια κανέλα
– 1800γρ αλεύρι
– καρυδόψιχα (για πασπάλισμα)
Για το σιρόπι
– 750 γρ. ζάχαρη
– 500 γρ. νερό
– 200 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο- λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Δίνουμε το σχήμα πού θέλουμε στα μελομακάρονα, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.