Σπέσιαλ Θεϊκή λαχταριστή και πανεύκολη !!!!
Υλικά
– 10 αυγα χωρισμενα
– 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
– 1/2 τσαγιου καρυδοψιχα
– 1/2 φλ.τσαγιου φρυγανια κοπανισμενη
– 1 κουταλακι του γλυκου κανελα
– 1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο
– λιγο κακαο
σιρόπι
– 2 και 1/2 φλ τσ ζαχαρη
– 1 και 1/2 φλτσ νερο φλουδα απο ενα πορτοκαλι
κρέμα
– 1 κιλο γαλα
– 1 φλ τσαγιου ζαχαρη
– 4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ
– 2 κουταλιες της σουπας αλευρι
– 1 βανιλια
– λιγο βουτυρο
– μια κουπα σαντιγυ (κρέμα γάλακτος 200ml)
Εκτέλεση
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 4 με 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το καρύδι την φρυγανιά, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Ενώνουμε τα δυο μίγματα με σπάτουλα απαλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα πουτίγκα με το κρύο σιρόπι.
κρέμα
Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλαουρ και το αλεύρι στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο! Αφήνουμε να κρυώσει καλά και την χτυπάμε με το μίξερ! Τέλος ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.