Παραδοσιακό παστίτσιο - Cook For All
Παραδοσιακό παστίτσιο

Παραδοσιακό παστίτσιο

Υλικά

– 500γρ. χοντρό μακαρόνια για παστίτσιο
– 600γρ.κιμα μοσχαρίσιο και
– 200γρ κιμά χοιρινό
– 1/3 φλ. ελαιόλαδο
– 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
– 1 καρότο τριμμένο
– 2σκ.σκόρδο τριμμένο
– 400γρ.ντοματάκια κονκασέ η φρέσκια ντομάτα
– Λίγο κονιάκ
– 1 ξιλάκι κανέλα
– Λίγο κίμινο
– 1 δαφνόφυλλα
– αλάτι
– πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

– 100γρ βούτυρο
– 100γρ αλεύρι
– 1 λίτρο γάλα
– Αλάτι
– Λευκό πιπέρι
– Μία πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Για τον κιμά

Σέ πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τόν κιμά. Δεν ανακατεύουμε συνεχώς για να μη χάνει τά υγρά του , αυτό διαρκεί 8 λεπτά. Τότε ρίχνουμε το κρεμμύδι και τό σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μετά ρίχνουμε όλα τά υπόλοιπα υλικά και βράζουμε 5 λεπτά και μετά αφερουμε την κανέλα. Σκεπάζουμε τον κιμά χαμιλόνουμε τή φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά χωρίς να βάλουμε νερό μέχρι να πιεί τα υγρά του τελείως .
Τό ταψί φούρνου βάζουμε νά ζεσταθεί αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλιζουμε με τριμμένη φρυγανιά, τά βρασμένα μακαρόνια ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο η βιταμ αντί για λάδι για νά κολλήσουν και μην διαλυθούν όταν θά κόψουμε το φαγητό μας,και στρώνουμε μια λεπτή στρώση από τά βρασμένα μακαρόνια, μέσα στα υπόλοιπα μακαρόνια ανακατεύουμε τόν κιμά από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ και από πάνω τριμμένο τυρί. Ψήνουμε 180° μέχρι να ροδοκοκκινίζει. 🙂

Η Συνταγή είναι από Αννα Αννούλα, Ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top