Μπαγκλαβάς - Cook For All
Μπακλαβάς

Μπαγκλαβάς

Η Συνταγή είναι από ‘Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Υλικά!!!

1 φύλλο κρούστας(έβαλα 1 1/2 πακέτο φύλλο και 1 1/4 λάδι)
3/4 ποτ λάδι ή βούτυρο
400 γρ.αμύγδαλα σπασμένα και καρυδιά ή χαλεπιανά(μπορούμε να βάλουμε πιο λίγη ποσότητα)
1/4 κγ γαρίφαλο
2 κγ. φρυγανιά
κανέλα, ζάχαρη όσο θέλετε (έβαλα 3 κουταλάκια το καθένα)
λίγο ανθόνερο
Σιρόπι:
2 3/4 ποτ.νερό
2 3/4 ζάχαρη
ξυλάκια κανέλας
φλούδα λεμονιού
2-4 γαρύφαλλα
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση!!!

Βράζει για 5 λεπτά. Οταν σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε και το μέλι.
Λαδώνουμε το pyrex ,κάθε φύλλο το λαδώνουμε με το πινέλο. Βάζουμε τα σπασμένα αμύγδαλα στην μέση ή εναλλάξ 3-4 φορές. Τον χαράζουμε καλά με μυτερό μαχαίρι. Πρώτα κάθετα και μετά από την γωνιά πάνω δεξιά μέχρι την γωνιά κάτω αριστερά. Για να γίνει το σχήμα του μπαγκλαβά. Ψήνουμε στους160 βαθμούς αντιστάσεις για μια ώρα. Χλιαρο το σιρόπι. Δεν σκεπάζουμε τον μπαγκλαβά.
Καλή επιτυχία!


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top