Υλικά
– 500 γρ.αλεύρι
– 5 αυγά
– 1 πρέζα αλάτι
– 2 κ.σ ζάχαρη
– 2 κ.σ ελαιόλαδο
– 1 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
Σιρόπι
– 800 γρ.ζάχαρη
– 800 γρ.νερό
– 2 στις κανέλα
– 50γρ.μέλι
– Χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
– 1 φλυτζάνι τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτοντάς την με μια πετσέτα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε λεπτά φύλλα με το ρολό ζαχαροπλαστικής (μπλάστρι).
Κόβουμε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι, γυρίζοντάς τες μια φορά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Βγάζουμε τις δίπλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
Για το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, το μέλι και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο.
Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τις δίπλες, τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.
Η Συνταγή είναι από Maria Tsirmpa – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”. (όσο αφορά τα υλικά)