Υλικά
– 600 γρ. ψίχα ψητής μελιτζάνας
– 700 ml γάλα
– 100 γρ. ελαιόλαδο
– 100 γρ. αλεύρι
– 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 1/2 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
– 1 δαφνόφυλλο
– 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
– 150 γρ. τριμμένο κασέρι αλάτι και (άσπρο) πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και το σκόρδο.
Στην συνέχεια και αφού πετάξετε το δαφνόφυλλο, σοτάρετε για λίγο (να μην πάρει χρώμα) το αλεύρι και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε συνέχεια το μίγμα μ’ ένα σύρμα πάνω στην φωτιά μέχρι η μπεσαμέλ να πυκνώσει.
Προσθέτετε τότε στο μίγμα την ψίχα της μελιτζάνας συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κασέρι.
Κανονίζετε κατά την προτίμησή σας την πυκνότητα του πουρέ, μαγειρεύοντάς τον περισσότερο ή λιγότερο πάνω στην φωτιά.
Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.