Υλικά
Για το φύλλο
– 600γρ αλεύρι
– ένα κουταλάκι αλάτι
– δυο κουταλιές ξύδι
– ένα σφηνάκι λάδι και
– δυο φλιτζάνια νερό
– 3/4 του φλιτζανιου ηλιέλαιο
– 3/4του φλιτζανιου φυτινή ή βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση
– πέντε πράσα κομμένα σε ροδελες
– λίγο νερό
– ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– ανιθο ψιλοκομμένο
– δυο αυγά
– μισό φλιτζάνι ξηρή μυζήθρα τριμμένη
– 300γρ φέτα
– 200γρ ανθότυρο
– δυο κουταλιές ρύζι
– λίγο λάδι
– λίγο αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε 600γρ αλεύρι, ένα κουταλάκι αλάτι, δυο κουταλιές ξύδι, ένα σφηνάκι λάδι και δυο φλιτζάνια νερό. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ,η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει. Την ζυμώνουμε πέντε λεπτά. Την αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί και μετά την χωρίζουμε σε πέντε μπαλάκια. Σε μπολ βάζουμε 3/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο και 3/4του φλιτζανιού φυτίνη ή βούτυρο λιωμένο, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τα μπαλάκια,το ένα δίπλα στο άλλο. Αφήνουμε μισή ώρα
Για την γέμιση
σε κατσαρόλα βάζουμε πέντε πράσα κομμένα σε ροδέλες, λίγο νερό και τα σοτάρουμε να μαλακώσουν . Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανιθο ψιλοκομμένο, δυο αυγά, μισό φλιτζάνι ξηρή μυζήθρα τριμμένη,300γρ φέτα,200γρ ανθότυρο, δυο κουταλιές ρύζι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι.
Λαδώνουμε την επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε με τα δάκτυλα πάνω στην λαδωμένη επιφάνεια. Το σηκώνουμε και το τραβάμε ελαφρά, δεν πειράζει αν τρυπήσει. Το διπλώνουμε στην μέση και βάζουμε κατά μήκος γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα μπαλάκια. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το φύλλο