Υλικά
– 400 γρ γαρίδες(καθαρίζουμε το εντεράκι και το θώρακα, αφήνουμε το κεφάλι, ουρά)
– Ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι τριμμένο
– 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
– Μισό πουμαρό
– 1 ντοματοπολτό πάστα 70 γρ
– 1 1/2 ποτήρια νερό
– 3 κουταλιές κέτσαπ καυτερό
– Λίγο μπούκοβο
– Λίγη πάπρικα
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Μισό φλυτζανάκι κονιάκ
– Ρίγανη
– 1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
Εκτέλεση
Βάζουμε 1/2 κούπα λάδι σε μικρή κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο.Ρίχνουμε το πουμαρό,την πάστα, το νερό, κέτσαπ, μπούκοβο,πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Σιγοβράζουμε να δέσει ελαφρώς. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τη Ρίγανη, το κονιάκ βράζουμε 5-8 λεπτά. Σερβίρουμε