Υλικά
– 500 γρ βούτυρο αγελαδινό(αφήνουμε έξω από το ψυγείο 8 ώρες ναναι μαλακό)
– 3/4 μεγάλου ποτηριού ζάχαρη άχνη
– 4 βανίλιες καψουλάκια
– 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις –
– 1 ποτήρι αμύγδαλα με φλούδα ωμά 200γρ(τα έχουμε ψήσει πιο πριν να έχουν κρυώσει σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 7 λεπτά!)
– Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά την άχνη, βανίλιες και βούτυρο να αφρατέψουν, να γίνει σαν κρέμα και να ασπρίσει, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι απαλά και μετά βάζουμε και τα αμύγδαλα ολόκληρα η αν θέλουμε ελαφρώς σπασμένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακιά αλλά να μην κολλάει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα,σε λαδόκολλα για 20 με 25 λεπτά. Να πάρουν ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα.
Μόλις κρυώσουν τα περνάμε μέσα σε ζάχαρη άχνη και τα πασπαλίζουμε και από πάνω με την άχνη.