Υλικά
– 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 βανιλάκια
– 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
– 1 γιαούρτι στραγγιστό
– 4 αυγά
– Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
– 1 πακέτο φύλλο κρούστας ψιλό 450γρ
(Το κόβουμε με τα χέρια μας κομματάκια, στο φούρνο στους 70 μέχρι να ροδίσει ελαφρώς,γυρνάμε τα κομμάτια φύλλου συχνά τα πάνω κάτω να πάρουν όλα χρώμα-αυτό είναι που κάνει ωραία την πορτοκαλόπιτα)
Σιρόπι
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 3 ποτήρια νερό
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Βράζουμε 10 λεπτά.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε μπωλ. Χτυπάμε με το μίξερ 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα φύλλα τα οποία έχουμε αφήσει να κρυώσουν. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε με λίγο καλαμποκέλαιο ένα πυρέξ. Ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 αέρα περίπου μισή ώρα να πάρει χρώμα. Σιροπιάζουμε. Μόλις πιεί το σιρόπι σερβίρουμε