Κουλουράκια με γεύση μελομακάρονο - Cook For All
Κουλουράκια με γεύση μελομακάρονο

Κουλουράκια με γεύση μελομακάρονο

Υλικά

– 200 ml σπορέλαιο
– 100 γρ καστανή ζάχαρη
– 200 ml χυμό πορτοκαλιού
– 1/2 κουταλάκι σόδα
– 100 γρ μέλι
– 1 κουταλάκι κανέλα
– 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
– 10 γρ μπέικιν
– 100 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
Στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
Τα βάζουμε στο λάδι και δουλεύουμε.
Αρωματίζουμε με το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μέικιν να γίνει ζύμη.
Πλάθουμε την ζύμη σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Προαιρετικά λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και τά βουτάμε μέχρι τη μέση
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top