Υλικά
– 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
– 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
– 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 5 αυγά
– Μισό πακέτο μπισκοτα Cookies με κομμάτια σοκολάτα.
– Μερέντα για την γέμιση.
Για το γλάσο.
– 200 γραμμάρια κουβερτουρα
– 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε τα χτυπάμε μετά το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό και στην συνέχεια το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν πάουντερ .
Κόβουμε κομμάτια τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα.Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180ο Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.Το αφήνουμε κα κρυώσει.Μετα το κόβουμε στην μέση.Το σκάβουμε λίγο και βάζουμε όσο Μερέντα θέλουμε.Το σκεπάζουμε με το αλλο κομμάτι παντεσπάνι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος βάζουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Περιχύνουμε το κέικ με τη σοκολάτα και βάζουμε από πάνω αμύγδαλο φίλε.
Σας εύχομαι καλή απόλαυση.
Η Συνταγή είναι από Μιλβα Καρβουνα – “Μαγειρική …… & Ζαχαροπλαστική Τέχνη……”.