Υλικά
– 250γρ βούτυρο
– 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
– 5 αυγά
– 1 ποτήρι γάλα (ή γιαούρτι)
– 500γρ αλεύρι φαρινάπ
– 1 κουταλάκι μπέικιν
– 2 βανίλιες
– 1 κ.γ. κανέλα
– 1 κ.γ. ξύσμα από πορτοκάλι
– πολύ λίγο γαρύφαλλο στην μύτη του μικρού κουταλιού
ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ🧁
– 280 γρ κρέμα γάλακτος
– κ.σ. άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και 2 κουταλιές από το αλεύρι μας με το μπέικιν, στην συνέχεια τις βανίλιες, το γάλα και τέλος το αλεύρι.
Βάζουμε το μίγμα στο ταψάκι για τα Cupcaces και ψήνουμε στους 180 γαι 20 / 25 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν διακοσμούμε εάν θέλουμε!!! Εγώ έβαλα κρέμα γάλακτος.. Αυτή η δόση βγάζει 24 Cupcaces… Καλή επιτυχία!!! ☃️🎄☃️
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.