Υλικά
– 1 κότσι 1,5 κιλό (αν είναι πολλά άτομα, πάρτε 2 ή 3)
– 3 σκελίδες σκόρδο
– Μισό φλυτζάνι τριμμένο φασκόμηλο και δεντρολίβανο
– Ξύσμα λεμονιού
– 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– Χοντρό αλάτι και πιπέρι
– 2 κουταλιές σούπας μέλι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το φασκόμηλο-δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο
Ρίξτε στο μπολάκι το μισό μέλι
Προσθέστε 1 κουταλιά σούπας λεμόνι
Απαλά αναμειγνύουμε το μείγμα ώσπου να γίνει πηχτό
Βάλτε το μαχαίρι στο κότσι και κάνετε μερικές τομές
Σε κάθε τρυπούλα βάζουμε λίγο από το μείγμα μελιού
Τυλίγουμε το κότσι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σφιχτά
Βάζουμε το κότσι στο φούρνο για 1 ώρα
Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο μέλι με το ελαιόλαδο
Βγάλτε το κότσι, ξετυλίξτε το
Τοποθετήστε το πάλι στο ταψάκι -Μη χάσετε τον υγρό, υπέροχο ζωμό!
Με ένα πινέλο «χαϊδέψτε» το κότσι παντού με το ελαιόλαδο-μέλι
Πάνω, κάτω, παντού αρκετό
Ξαναβάζουμε το κότσι στο φούρνο για ακόμη 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει η πέτσα
Θα γίνει τόσο όμορφο, σαν να είστε επαγγελματίες!
Σερβίρεται με πατάτες φούρνου, βραστές πατάτες, μουστάρδα, chutney και καλό κρασί…
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.