Υλικά
για 1 kg κρέας
– 600g χοιρινή σπάλα
– 400g πανσέτα χοιρινή
– 2 κουταλάκια τού γλυκού Αλάτι
– 1κουταλια τής σούπας ρίγανη
– 1κουταλια τής σούπας θυμάρι
– Τό χυμό από 2 πορτοκαλια
– Τό ξύσμα από τά πορτοκάλια
– 200γρ. Πράσο ψιλοκομμένο
– 1κουταλι τής σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό
– 1κουταλι τού γλυκού μαύρο πιπέρι
– Έντερο φυσικό χοιρινό, καλά πλυμένο(υπάρχει καί κατεψυγμένο η αλατισμένο
– 30-40ml κρασί ξηρό μαύρο
Εκτέλεση
Περάστε τα κρέατα από τη μηχανή του κιμά (σίτα 8mm)
Καρυκεύστε το κρέας και ζυμώστε καλά, συμπληρώνοντας και το κρασί για καλύτερη κατανομή των μπαχαρικών
Γεμίστε το έντερο με τον ζυμωμένο κιμά
Αφήστε τα λουκάνικα να στεγνώσουν σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.