Υλικά
– 700 γρ κιμά ανάμικτο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
– 1 αυγό
– μαϊντανό
– ρίγανη
– μαύρο πιπέρι
– λίγο λάδι
– μια κουταλιά ξύδι
– δύο κουταλιές φρέσκια σάλτσα ντομάτας
– φρυγανιά τριμμένη
– λίγο δυόσμο
Συνοδευτικά
– πατάτες κυδωνατες
– ένα τριμμένο κρεμμύδι
– χυμό πορτοκαλιού
– λιγη ρίγανη
– μιξ για πατάτες φούρνου
Εκτέλεση
700 γρ κιμά ανάμικτο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 αυγό μαϊντανό ρίγανη λίγο μαύρο πιπέρι λίγο λάδι μια κουταλιά ξύδι δύο κουταλιές φρέσκια σάλτσα ντομάτας φρυγανιά τριμμένη λίγο δυόσμο ζύμωσα πολύ καλά το κιμά να αλλάξει χρώμα τα μπαχαρικά είναι ανάλογα τι προτιμά ο καθένας. Έκοψα πατάτες κυδωνατες ένα τριμμένο κρεμμύδι το χυμό πορτοκαλιού λιγη ρίγανη και πρόσθεσα και ένα μιξ για πατάτες φούρνου. Έβαλα το φαγητό μου στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.