Υλικά
για την βασιλόπιτα
– 250 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
– 400 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
– 250 γρ γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
– 100 γρ κονιάκ
– 5 αυγά μεσσαία σε θερμοκρασία δωματίου
– ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 8 γρ μαχλέπι
– 2 βανίλιες
– 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
για την γέμιση
– 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
– 180 γρ κρέμα γάλακτος 35%
– 150 γρ λευκή κουβερτούρα
– 50 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
για διακόσμηση
– 100 γρ σαντιγί
Εκτέλεση
Μόλις αδειάσετε το μείγμα στο ταψί θα το χτυπήσετε στον πάγκο να φύγει ο αέρας από μέσα. Η μπορείτε να χαράξετε ένα κύκλο μ ένα μαχαίρι να φύγει από εκεί καθώς ψήνεται . Αλλά κι αν σκάσει πολλές την στολίζουν ανάποδα ..
Για να στρώσει καλά η σαντιγί, μπορείς οταν κρυώσει να την κόψεις με μαχαιράκι ώστε να ισιώσει η να την αναποδογυρισεις ..
Η Συνταγή είναι από Stratos Petrou – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.