Υλικά
– 1 αγγούρι μεγάλο
– 850 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
– 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ή όσο εμείς θέλουμε ανάλογα τις προτιμήσεις μας.
– 2-3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
– 2 κουτ. σούπας ξύδι
– Άνηθο μια γεμάτη χούφτα
– Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το αγγούρι.
Το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε τις σκελίδες του σκόρδου στον τρίφτη, βάζουμε το τριμμένο σκόρδο σε ένα μικρό πιατάκι με ελάχιστο λάδι και το λιώνουμε καλά με ένα πιρουνάκι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στο αγγούρι, το σκόρδο, τον άνηθο, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.