Υλικά
– 8 φύλλα ποντιακα περέκ
Τα βρέχω κάτω από τη βρύση όχι για πολύ
υλικά γέμισης
– 300γρ τυρί φέτα σπασμένη
– Μοτσαρέλα τριμμένη
– 170γρ μιξ τυριών
– 200γρ μυζήθρα γλυκιά σπασμένη
– 120γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
– 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Τα ανακατεύω όλα μαζί
για το ράντισμα
– 1/2 φλ γάλα με 2 αυγά καλά χτυπημένα
Εκτέλεση
Λαδώνω ταψί 40 εκ και βάζω 2 φύλλα λαδωνωντας ενδιάμεσα, πασπαλίζω με γέμιση, συνεχίζω εναλλάξ κρατώντας 2 φύλλα για το τέλος.
Αφού στρώσω και τα τελευταία φύλλα, ραντίζω με το γάλα με τα αυγά.
Κάνω με πιρούνι τρύπες και ψήνω στους 180ο αέρα για 30΄.
Η Συνταγή είναι από Φλωρα Χριστου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.