Λαζάνια με κιμά και τυριά - Cook For All
Λαζάνια με κιμά και τυριά

Λαζάνια με κιμά και τυριά

Υλικά

– 1 πακετο λαζανια
– 750 κιμά αναμεικτο( μοσχάρι- χοιρινό)
– 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμένο
– 1 δάφνη
– 1 ξύλο κανέλας
– 2 ντομάτες στον τρίφτη
– 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
– 1 πιπερια κόκκινη ψιλοκομμένη
– 2 καρότα τριμμένα στον τριφτη
– 1 κρασοπότηρο κρασί
– Αλατοπίπερο
– Λαδι
– 700 γρ τυρία εγώ έβαλα regato γκούντα κασέρι!!

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βαζω λαδι και τσιγαρίζω σε μετρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μετά βαζω τους κιμάδες και τσιγαριζω καλά να σπασουν και να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτω τις πιπεριές το καρότο και τριγαρίζω ακόμα λίγο. Σβήνω με το κρασί.Αφηνω λίγο να εξατμιστεί και ριχνω την ντοματα αλατι πιπερι δαφνη και την κανελα και αφήνω μιση ωρα περιπου να βράσει αλλά να μεινει όμως με λίγο ζουμάκι..Πεταω την κανέλα και το δαφνόφυλλο και αφηνω στην ακρη..Σε ενα πυρέξ βαζω λίγο λάδι στρώνω μια σειρά τα λαζάνια όπως είναι χωρίς να τα βρασω.Βάζω μια στρώση τυριά απο επανω μια στρώση κιμά μαζί με λίγο ζουμάκι ξανά λαζάνια τυριά κιμά με ζουμάκι λαζάνια και τέλος όλο το υπόλοιπο τριμμένο τυρί!!! . Το ζουμάκι που πρέπει να έχει το φαγητό πρέπει να είναι μέχρι την μέση του πυρέξ για να βράσουν τα λαζάνια!! Ψηνω στους 180 περίπου μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο σας!!!!
!!Καλή όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top