Οι πατάτες γιαχνί, γνωστές και ως μπλουμ, αποτελούν ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι απλή και οικονομική, ενώ η γεύση αξεπέραστη. Το μυστικό για τέλειες πατάτες γιαχνί; Η σωστή επιλογή υλικών και η υπομονή για να σιγοβράσουν και να απορροφήσουν όλα τα αρώματα. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και δροσερό τζατζίκι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
– 1 κιλό πατάτες
– 1 κρεμιδι μεγάλο ψηλοκομμενο
– 1 καρότο
– 1 πιπεριά πράσινη
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 2 ντομάτες τριμμένες
– Πιπέρι ρίγανη
– Δάφνη μπακαρι
Εκτέλεση
Τα σωταρουμε όλα αυτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνω τη ντομάτα μαϊντανό το αφήνω λίγο μετά ρίχνουμε νερό ίσα να σκεπάσει εγώ έτσι κάνω πάντα με λίγο νερό και ρίχνω όταν χρειαστεί από λίγο το αφήνω να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του συνοδεύεται με λίγη φέτα ψήνω και ψωμί αλά αιώνα δεν έγινε να το βάλω μετά αυτά !!!
Η Συνταγή είναι από Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.