Υλικά
– 1 κιλο σουπιες
– 3 κρεμμυδια
– 2 σκ σκορδο
– 4 πατατες
– 1 κρασοποτηρο λευκο κρασι
– 1 κρασοποτηρο λαδι
– Χυμο απο δυο λεμονια
– 2 κοφτες κουτ της σουπας κον φλαουρ
– Αλατι,πιπερι
– Φρεσκια ριγανη
Εκτέλεση
Βαζουμε πρωτα στην κατσαρολα τις σουπιες να απορροφησουν τα υγρα τους,μολις στεγνωσουν ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, το καροτο σε φετες τις πατατες, το σκορδο!!ριχνουμε το αλατι, το πιπερι, την φρεσκια ριγανη…Μολις παρουν ωραιο χρωμα σβηνουμε με το κρασι.!! Μολις εξατμιστεί το κρασι ριχνουμε 3 ποτηρια νερο και σκεπαζουμε.!!
Βραζουμε μεχρι να γινει το φαγητο.. σε χυτρα 25 λεπτα, σε κατσαρολα 50 ..Δεν θελουμε πολλα υγρα μεσα στην κατσαρολα μας… Μολις ειναι ετοιμο περνουμε τον χυμο απο 1,1/2 με 2 λεμονια και ανακατευουμε με τις 2 κουταλιες κορν φλαουρ, ριχνουμε στην κατσαρολα, κουναμε την κατσαρολα να παει παντου και μολις παρει μια βραση η σαλτσα σβηνουμε και σερβιρουμε..!! Φοβερο φαγητο ..!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.