Υλικά
ταψί (30χ27)
– 2 φύλλα κρούστας
– 500 γρ Καντάιφι
– 300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
ΣΙΡΟΠΙ:
– 700 γρ ζάχαρη
– 500 γρ νερό
– μισό λεμόνι τον χυμό του
Κρέμα:
– 2 λίτρα φρέσκο γάλα
– 200 γρ ζάχαρη
– 4 αυγά
– 2 κρόκους
– 2 βανιλιες η 1 κ.γ.υγρη βανίλια
– 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
– 60 γρ βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια
Εκτέλεση
Πρώτα Βουτυρωνουμε το ταψί (30χ27) που θα το συναρμολογησουμε! Βάζουμε μέσα 2 φύλλα κρούστας τα οποία Βουτυρωνουμε καλά και τα ψήνουμε ελαφρώς στους 200β. ❤️ Δεύτερον Βουτυρωνουμε το ταψί του φούρνου ρίχνουμε μέσα 500 γρ Καντάιφι και 300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ανακατεύουμε να μουσκεψει το Καντάιφι καλά και το ψήνουμε ελαφρώς στους 200 β. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!! ❤️ Κάνουμε και την κρέμα::. !!!! ΣΙΡΟΠΙ:700 γρ ζάχαρη,500 γρ νερό,μισό λεμόνι τον χυμό του βράσιμο 8 λεπτά να δέσει καλά!! ❤️ Και ξεκινάμε: Πάνω στα ψημένα φύλλα κρούστας βάζουμε το μισό Κανταιφι πάνω στο Κανταιφι ρίχνουμε την κρύα κρέμα και πάνω στην κρέμα βάζουμε το υπόλοιπο Κανταιφι! Με ένα πινέλο Βουτυρωνουμε γωνίες καλά ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και το βάζουμε να ψηθεί στους 170 β για 1 ώρα !!! Είναι έτοιμο όταν κουνάμε το ταψί να ξεκολλάει από κάτω και να κουνιέται! Αφού το βγάζουμε από τον φούρνο το αφήνουμε 3 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιαζουμε με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι σιγα-σιγα! Δηλαδή απορροφει και ξανά! ❤️ Εκτέλεση Κρέμας::: Κρατάμε 1 ποτήρι κρύο γάλα! Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη στο χαμηλό στην εστία να ζεσταθεί! Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες να αφρατεψουν! Ρίχνουμε σιγα_σιγα το σιμιγδάλι και το ένα ποτήρι γάλα κρύο ανακατεύουμε!! Παίρνουμε λίγο γάλα ζεστό και ρίχνουμε στο μίγμα αυγών ανακατεύουμε! Ρίχνουμε το μίγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να πήζει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο! Αφήνουμε μόνο του να λιώσει την ανακατεύουμε και βάζουμε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει! ❤️
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.