Υλικά
– 3 κομάτια κοτόπουλο στήθος
– 6 πιπεριές (εγώ είχα κόκκινες )
– 6 μετρητές ντομάτες φρέσκιες
– 2 μετρητά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– Αλάτι Πιπέρι
– Λίγη πάπρικα
– Λίγο σκόρδο σκόνη
– Λίγο μπουκοβο..
– Ελαιόλαδο
– Λίγη ρίγανη
– Βασιλικός ξηρός
– Ρύζι για να σερβίρουμε
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο
Ανάβουμε τον φούρνο να ζεσταθεί..
Κόβουμε τις πιπεριές σε λουρίδες μετρητές και βάζουμε σε ταψάκι .. Στην συνέχεια αλατίζουμε.. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη βάζουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε τις πιπεριές με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά.. Στην συνέχεια κόβουμε τις ντομάτες σε κυβους
και βάζουμε σε ένα άλλο ταψάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο βασιλικό αλάτι και πιπέρι.. Ανακατεύουμε καλά τώρα είναι έτοιμα να μπουν στον φούρνο βάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες μαζί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου να ψηθούν. Ενδιάμεσα
Αλλάζουμε τις θέσεις.. Εναλλάξ τις ντομάτες και τις πιπεριές..
Αφού ψήνονται τα λαχανικά σε ένα τηγάνι βαθυ, στη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο κομένο σε μεγαλουτσικούς κυβους, να πάρει ωραίο χρώμα… Βγάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε τσην άκρη..
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν (ρίχνουμε λίγο αλάτι για να μην πάρουν χρώμα). Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα (ντομάτες και πιπεριές) τα ρίχνουμε στα κρεμμύδια και πρόσθετουμε το κοτόπουλο αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια βράση και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με ρύζι ή ότι άλλο θέλετε!!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.