Το χοιρινό με λάχανο και πράσα είναι μια κλασική συνταγή που αποπνέει άρωμα και γεύση. Η συνδυασμένη γεύση του χοιρινού, του λαχανικού και του πράσου δημιουργεί ένα γευστικό γεύμα που θυμίζει τη ζεστή αγκαλιά του χειμώνα.
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για μια ζεστή οικογενειακή συγκέντρωση ή ένα δείπνο με φίλους. Το χοιρινό με λάχανο και πράσα δημιουργεί μια αίσθηση ευφορίας και ευχάριστων αναμνήσεων, κάνοντάς σας να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο τη στιγμή.
Υλικά
– 1 κιλό χοιρινό σπάλα
– 1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο
– 800 γρ πράσα ψιλοκομμένα
– 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
– 2 κλωνάρια σέλερι
– 1/2 φλ ελαιόλαδο
– 2 κσ νέα φυτίνη
– 2 κσ πελτέ ντομάτας
– 1 κσ πάπρικα γλυκιά
– 1 κσ βεγκετα
– αλατοπίπερο
– 1 μικρό φλυτζάνι ρύζι καρολίνα (προαιρετικά)
– 1/2 λεμόνι στα δύο
– νερό να μισοσκεπασει το φαγητό
Εκτέλεση
Σοτάρω το κρέας με το ελαιόλαδο και ν. φυτίνη. Προσθέτω τα κρεμμύδια, την πάστα ντομάτας, ρίχνω λίγο νερό, ρίχνω σέλερι, πάπρικα βεγκετα, πράσα, λάχανο, αφήνω να μαλακώσει το λάχανο και ρίχνω το νερό, πιπέρι και προς το τέλος το αλάτι. Αν βάλουμε ρύζι το ρίχνουμε προς το τέλος. Βράζουμε 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Φλωρα Χριστου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.