Ρυζογαλάκι το κλασικό - Cook For All
Ρυζογαλάκι το κλασικό

Ρυζογαλάκι το κλασικό

Υλικά

– 1 κούπα ρύζι γλασέ (ή σπασμένο)
– 3 κούπες νερό
– 1 κούπα ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– λίγο αλάτι
– 1200 ml γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι καλά και βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι να βράσει μέχρι να γίνει σαν λαπας (εαν χρειαστεί βάζουμε κι άλλο νεράκι)
Πρέπει να βράσει πολύ καλά το ρύζι να μην κρατάει…
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το γάλα τις βανίλιες και συνεχίζουμε το βράσιμο με σιγανή φωτιά πάντα. (Εαν θέλουμε βάζουμε και μερικές κουταλιές κρέμα γάλακτος για ποιο πλούσια γεύση).
Μόλις πήξει το βάζουμε σε μπωλάκια Και ρίχνουμε κανέλα.
Έγινε πεντανόστιμο!!❣

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top