Υλικά
Γιά το σιρόπι
– 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
– 1 1/2 ποτήρι νερό
– 3 κ.σ κακάο
– 1 βανίλια
– 300 γρ σαβαγιάρ
– 1 μερέντα
– 600 ml κρέμα γάλακτος
– 250γρ μασκαρπόνε
– 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
– 1 σφινάκι λικέρ
– 1 βανίλια
– 120 γρ φουντούκια
– λευκή και γάλακτος σοκολατα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι
Το βράζουμε 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει, ζεσταίνουμε την μερέντα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και κάτι, να γίνει ρευστή. Ανακατεύουμε με ένα κουταλι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τέλος βάζουμε το μασκαρπόνε με το λικέρ και την άχνη και τέλος την βανίλια και το βάζουμε στο ψυγείο..
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα σπάμε στο μουλτι, όχι να γίνουν σκονη…
Συναρμογή
Περνουμε ένα μετριο πυρεξ και βουτάμε ενα ένα τα μπισκότα μέσα στο κρύο σιρόπι με γρήγορες κινήσεις..
Μόλις καλύψουμε τον πάτο ρίχνουμε την μισή μερέντα την στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού, πρόσθετουμε τα μισά φουντούκια και στην συνέχεια την μισή κρέμα.. Βάζουμε άλλη μια σειρά σαβαγιάρ φού τα βουτάμε στο σιρόπι, την υπόλοιπη μερέντα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα!!
Ρίχνουμε το υπόλοιπο φουντούκι και τρίβουμε λίγη σοκολάτα με τον τρίφτη, και διακοσουμε με κερασάκι εαν θέλουμε.. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον ολη νυχτα, όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο καλύτερο θα γίνει!!
Έγινε πεντανόστιμο ..
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.