Λαχανάκια Βρυξελλών με κιμά γαλοπούλας - Cook For All
Λαχανάκια Βρυξελλών με κιμά γαλοπούλας

Λαχανάκια Βρυξελλών με κιμά γαλοπούλας

μια συνταγή απλή και πολύ υγιεινή και θερμιδικα χαμηλή 😋

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα:
– 350γρ κιμά γαλοπούλας 7%
– 20-25 λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
– 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
– 1 κρεμμύδι σε φέτες
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 4 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, λίγο κύμινο, μοσχοκάρυδο, θυμάρι ξερό
– 2 φέτες ψωμί χωρίς γλουτενη

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σωτάρετε τον κιμά για περίπου 7 λεπτά.
Προσθετετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύετε και μετά προσθέτετε τα λαχανάκια και την πιπεριά. Τα σωτάρετε λίγο με τον κιμά να πάρουν λίγο χρώμα και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά και αφήνετε να σιγοβράσει. Στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό ανακατεύετε και σερβίρετε με μία φέτα ψωμί.
*400kcal περίπου η μερίδα
*τα λαχανάκια μου ήταν πολύ μικρά και δεν χρειάστηκε να τα κόψω στην μέση
*αν θέλετε βράστε ελάχιστα τα λαχανάκια πριν τα προσθεσετε στον κιμά
*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μπαχαρικά θέλετε
*προσαρμόστε τις δοσολογίες ανάλογα τις ανάγκες σας
*η ποσότητα που έφτιαξα ήταν για δύο άτομα
*το ψωμάκι που χρησιμοποίησα είναι χωρίς γλουτενη, χωρίς σιτάρι, χωρίς γάλα
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top